Doprava ČR od 2.000,-Kč ZDARMA pro Českou Poštu*
*Neplatí pro VO prodej a produkty 18+

Dalekohled Fomei 8x56 Leader DCF PRO ED FMC, černý

Kód:
OY1861
EAN:
8590385718611
Výrobce:
Fomei

Prodej skončil

  • Popis
  • Foto
  • Dotazy k produktu
Dalekohled Fomei 8x56 Leader DCF PRO ED FMC

Dalekohled LEADER PRO ED je určen pro náročné uživatele a profesionály. ED technologie + povrchová úprava čoček FMC coating zajišťuje nejvyšší ostrost a světelnost optiky dalekohledu v kategorii High Resolution. Hranoly vyrobené z materiálu BaK4 jsou rovněž opatřeny povrchem Phase coating. Konstrukce optické soustavy zajišťuje široký úhel záběru. Technologie optiky LEADER a velký průměr objektivu (56mm) umožňuje pozorování i v nejnáročnějších podmínkách, včetně nočního pozorování. Tělo dalekohledu je vyrobeno z polycarbonátu, který je pevný a lehčí než hliník.Model 8x56 LEADER PRO ED umožňuje díky svým vlastnostem pozorování i v nejnáročnějších světelných podmínkách. Jedná se o ideální dalekohled pro myslivost a noční pozorování. Minimální ostřící vzdálenost jsou 3,0 m!

Centrální ostření a plnění dusíkem

Dalekohled má v centrálním ostření zabudované intergrované ovládání dioptrického nastavení (viz obrázek). Krytky jsou opatřeny praktickými úchyty, takže nehrozí jejich ztráta. Tubus je plněn suchým dusíkem, což zabezpečuje jeho voděodolnost i prachuvzdornost. Při náhlé změně teploty nehrozí vnitřní orosení a zamlžení optické soustavy. Tělo dalekohledu je opatřeno masívním pogumováním, které jej chrání před poškozením. Součástí balení je pouzdro a popruh.

Osvědčená technologie - ED skla

Co je ED (Extra-low Dispersion) technologie? V konstrukci objektivů se s výhodou využívá tzv. ED skel (Extra-low dispersion). ED skla jsou materiály s velmi malou barevnou aberací - rozptylem světla. Při průchodu světla libovolným materiálem dochází k jeho lomu pod úhlem, který je úměrný vlastnostem optického materiálu (indexu lomu). Vzhledem k tomu, že index lomu materiálu se mění pro různé vlnové délky dopadajícího záření, dochází při průchodu světla materiálem k jeho rozkladu na barevné spektrum. Základní obraz je tak rozložen na sadu barevných obrazů, které mají různou velikost a polohu zaostření. Není tedy ideálně možné zaostřit obraz bez barevného, "duhového", lemování, které má pak zásadní vliv na světelnost a hranovou ostrost objektivu. FOMEI využívá při konstrukci objektivů materiály s extrémně malou disperzí - ED sklo. Díky tomu se daří minimalizovat barevnou vadu a dosáhnout prakticky ideálního zobrazení, světelnosti a hranové ostrosti obrazu. Tyto vlastnosti využívají dalekohledy FOMEI LEADER PRO ED.

Osová rozteč okulárů je 58-75mm.Tělo dalekohledu
  • polycarbonatové komponenty
  • plněno suchým dusíkem
  • voděodolná a prachuvzdorná ochrana, odolné proti zamlžení
Optika:
  • v konstrukci jsou použity ED glass komponenty; objektiv 56mm
  • BaK4 hranoly
  • High-resolution optické komponenty s antireflexní ochranou Phaze FMC-multicoating
  • pohotové ostření i ovládání dioptrické korekce centrálním ostřením

 

Klíčové vlastnosti:

 

Zvětšení 8
Průměr objektivu 56mm
Zorný úhel 6,1°
Zorné pole v 1000 m 107m
Minimální ostřicí vzdálenost 3m
Relativní světelnost 49
Optický výstup 7mm
Sklo hranolu BaK4
Úprava čoček FMC - ED PRO
Dioptrická korekce ± 3dpt
Stativový závit ano
Šířka 145mm
Délka 165mm
Hmotnost 1100g

Popis k výrobku: Fomei Dalekohled Fomei 8x56 Leader DCF PRO ED FMC, černý

kliknutít zobrazíte maximální velikost obrázku kliknutít zobrazíte maximální velikost obrázkukliknutít zobrazíte maximální velikost obrázkukliknutít zobrazíte maximální velikost obrázkukliknutít zobrazíte maximální velikost obrázku
Názory, otázky a odpovědi k Fomei - Dalekohled Fomei 8x56 Leader DCF PRO ED FMC, černý

Ke zboží Dalekohled Fomei 8x56 Leader DCF PRO ED FMC, černý nebyla otevřena žádná diskuze,otázka ani odpověď. Buďte první.
Napište Váš příspěvek, otázku či recenzi.

SOUVISEJÍCÍ ZBOŽÍ
 
NEWSLETTER
 
+420 377 223 796
info@alfatactical.cz
   
0 ks / 0
+420 377 223 796                            info@alfatactical.cz
                      Otevřeno po - pá 9:00 - 12:00 a 12:45 - 17:30
CZK | EUR